Laurbærdue, fugleart i duefamilien. Størrelse som ringdue, men er slankere. Oversiden er brun, undersiden vinrød. På hver side av halsen har den en grønn flekk. Halen er lys. Karakteristisk er en sakte flukt, mens den slår vingene sammen. Holder til i laurbærskoger og er stedegen (endemisk) på Kanariøyene. Nær slektning av kanaridue. Den er nå meget sjelden bl.a. fordi det nesten ikke finnes laurbærskog igjen på øyene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.