Larmtroster, fuglefamilie i ordenen spurvefugler. Omfatter fem arter, alle i slekten Pomatostomus, i Australia og Ny-Guinea. Lengde ca. 20–25 cm, grå eller brune fugler med lange stjerter og langt, noe krummet nebb. Kan minne om skriketroster. Lever i store familiegrupper og bygger store, komplekse og overbygde reir som også benyttes som soveplasser utenom hekkesesongen. Føden består av diverse virvelløse dyr såvel som firfisler.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.