Langres er en kumelkost fra regionen Champagne Ardenne og departementene Côte-d'Or, Haute-Marne, Vosges i det nord- til nordøstlige Frankrike.

Langres er en rødkittost som blir vasket i saltvannsoppløsning iblandet fargestoffet annatto. Den har en oransjefarget, klebrig og spiselig skorpe. Osten har en tett konsistens og en rik kremsmak med lett syrlige overtoner. Langres ble tidligere kun ystet av rå melk, men nå blir melken termisert (varmet opp til 62–65 grader i 15 sekunder.)

Osten er sylinderformet og har en karakteristisk grop på toppen fordi den ikke blir snudd under modning. Fettinnholdet i osten er cirka 24 prosent. Langres kommer i to størrelser: liten på 150 til 250 gram som modnes minimum 15 dager, samt stor på 800 til 1300 gram som modnes minimum 21 dager.

Osten fikk den franske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC i 1991 og har siden 1996 hatt den europeiske opprinnelsesbeskyttelsen AOP.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.