landstridskrefter

Landstridskrefter, den del av en stats militære stridskrefter som er trent, øvd og utrustet for å kjempe på landjorda. De inngår i en stats landforsvar, og er oftest organisert i en hær (hærstyrker). Landforsvaret er en del av det samlede militære forsvaret.

Norge har landstridskrefter primært i Hæren, samt i Heimevernet (HV). Disse blir støttet av elementer fra de andre forsvarsgrenene. Tradisjonelt har Hæren produsert (utdannet og utrustet, trent, øvd og satt opp) de norske landstridskreftene; i dag skjer dette både i Hæren og HV. Hæren utvikler komplette samvirkesystemer og kapasiteter for alle typer operasjoner – hjemme og ute. HVs avdelinger er tilpasset oppgaver og operasjoner hjemme, men kan også unntaksvis brukes i internasjonale operasjoner.

Stridskrefter betegner normalt de militære avdelinger, de deler av et militært forsvar, som har strids- (kamp-) operasjoner som sin hovedfunksjon. Slike kapasiteter finnes tilsvarende i form av sjøstridskrefter og luftstridskrefter, så vel som spesialstyrker.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg