Landseer
Oljemaleri av hunderasen Landseer, A Distinguished Member of the Humane Society, av Sir Edwin Henry Landseer
Av .

Landseer er en tysk/sveitsisk hunderase. Den er opprinnelig en hvit og svart farget newfoundlandshund. Rasen er ganske ny, basert på hvit/svart newfoundlandshund krysset med blant annet pyreneerhund. Den ble anerkjent som egen rase i Tyskland i 1960-årene. Navnet er etter den engelske kunstmaleren E. H. Landseer som gjorde den svart/hvite utgaven av newfoundlandshunden berømt gjennom sine malerier.

Faktaboks

Også kjent som
kontinental type

Beskrivelse

Den er stor og sterk, med en mankehøyde for hannhunder på 72–80 cm, og for tisper 67–72 cm. Den har et kraftig og massivt hode, markert stopp, middels store øyne og høyt ansatte, trekantede, hengende ører. Den har kraftig kropp og hengende og kraftig hale. Pelsen er lang og tilliggende på kroppen med underull og dekkpels, som er kortere på hode og ben. Den har hvit bunnfarge med svarte, uregelmessige flekker på kroppen og svart hode.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg