lager - oppbevaringssted

Det sted der varer blir oppbevart, pakkbu, pakkhus, opplagssted, magasin. Også om selve varene som finnes opplagt; varebeholdning, forråd.

Faktaboks

Uttale

Lager er et oppbevaringssted for råvarer, halvfabrikata eller ferdigvarer. Lager kan være lokalisert avhengig av bruksområder for de angjeldende varene, geografisk eller etter størrelse.

Etymologi

av tysk

Lager benyttes innen de fleste næringer og industrier. Logistikkindustrien har spesialisert seg på å tilby lagerløsninger på vegne av vareeiere eller andre som har behov for lager før varene skal distribueres til forbrukere.

De siste 20-30 årene har det skjedd en sentralisering av lagerfunksjonene, blant annet for å oppnå stordriftsfordeler gjennom sortering og samlasting av større volumer. Med også økende maskinell håndtering av varene har det også medført større muligheter til å håndtere større volumer på ett sted.

I logistikk- og transportindustrien tilbys ute- og innelagring av gods, lossing, mellomlagring, sortering og opplasting for distribusjon med lager og terminaler. Terminalene kan betjene flere transportmidler med kombinerte transporter (intermodale transporter) eller være dedikert for en type transport.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg