Løveape er en primatart i silkeapefamilien.

Pelsen er rødlig gul med gyllen refleks. De lange hårene på issen, kinnene og sidene av halsen kan reises som en man. Kroppslengden er 34–40 cm, halen 26–38 cm og vekt er 630–710 g. Den spiser for det meste frukt og grønnsaker.

Løveapen lever i skogsområder rundt Amazonas.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.