Kvastpinnsvin, børstehalepinnsvin, Atherurus, gnagerslekt i hulepinnsvinfamilien. Utgjør en egen underfamilie. Gnagere med kroppen for det meste dekket av brun til mørkebrun bust, med enkelte fargete pigger på ryggen. Vekt 1,5–3,5 kg. Kan klatre i trær, men holder seg i regelen på bakken. Nattaktive; lever av plantekost. To arter: afrikansk børstehalepinnsvin, A. africanus,og indisk børstehalepinnsvin, A. macrourus.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.