Kvalitetskontroll innen fiskeri er en offentlig kontroll av fisk og sjømat som skal sikre at fisk og sjømat som skal omsettes innenlands eller eksporteres, blir behandlet i overensstemmelse med norske og internasjonale kvalitetskrav.

Faktaboks

Uttale
kvalitˈetskontroll

Kvalitetskontrollen er hjemlet i Lov av 19.12. 2003, nr 124. Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven). Kvalitetskontrollen av fisk og sjømat ble tidligere utført av Kontrollverket, som var underlagt avdeling for kvalitetskontroll i Fiskeridirektoratet, men fra 2004 er denne kontrollen underlagt Mattilsynet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg