Kvalitetskontroll, offentlig kvalitetskontroll av fisk og fiskeprodukter med oppgave å sikre at fisk og fiskevarer som skal omsettes innenlands eller eksporteres, blir behandlet i overensstemmelse med norske og internasjonale kvalitetskrav. Kvalitetskontrollen er hjemlet i lov av 28. mai 1959 om kvalitetskontroll med fisk og fiskevarer. I henhold til loven er det fastsatt forskrifter av 14. juni 1996 om behandling, tilvirkning, oppbevaring og transport av fiskeprodukter.

Fra 2004 blir kvalitetskontrollen av fisk og fiskeprodukter utført av Mattilsynet. Kvalitetskontrollen ble tidligere utført av Kontrollverket, som var underlagt avdeling for kvalitetskontroll i Fiskeridirektoratet. Nasjonalt kompetansesenter for fisk og sjømat ligger i Bergen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.