Krattrev, en liten rev i Nord-Amerika, art i hundefamilien.

Krattreven lever i det vestlige Nord-Amerika. Den er nært beslekta med præriereven Vulpes velox. Genetisk er de to revene antakelig tilstrekkelig forskjellige til å klassifiseres som egne arter, men de hybridiserer i en liten sone. Fjellreven er forøvrig deres nærmeste slektning.

Den er en liten rev, med kroppslengde rundt 50 centimeter, halelengde rundt 30 centimeter og vekt rundt 2 kilogram. Pelsen er grå over ryggen, men mer gulfarga nedover kroppssidene, på føttene og under magen og halen. Reven har typiske svarte flekker på siden av snuten og svart haletipp. Pelsen er temmelig kort. Ørene er temmelig store, noe dens vitenskapelige navn henspeiler på (macrotis, «makro-øre»). På engelsk kalles den «kit fox». «Kit» betyr redskap og henviser kanskje også til ørene.

Krattreven lever tørre og halvtørre omgivelser, gjerne i krattskog av ulike slag. Den kan også leve i jordbruksland.

Den spiser mest gnagere, haredyr og insekter. Ellers både fugler, krypdyr, åtsler og frukt. Præriehunder er viktig føde. Den er mest nattaktiv og jakter som regel aleine.

Unger fra tidligere kull kan bli værende og hjelpe til med å fostre opp et nytt valpekull. Kullstørrelsen er 1–7 valper (gjennomsnittlig 4). Ungene avvennes rundt åtte uker gamle, men er ikke uavhengige av foreldrene før de er 5–6 måneder gamle. Hiet, eller rettere hiene, brukes hele året.

Krattreven lever i tørre omgivelser i det sørvestligste hjørnet av Nord-Amerika, i USA og Mexico. Enkelte bestander blir klassifisert som trua av utryddelse. Ødeleggelse av habitatet er den største trusselen, inkludert tap av kolonier av præriehunder, som er viktig føde.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.