Krabbebjørn er en rovdyrart i halvbjørnfamilien.

Den har korthåret, stri pels og er gulaktig rød av farge. Nakkehårene er rettet fremover. Den ligner mye på vaskebjørn, men er litt større. Halen er lengre enn hos vaskebjørn. Vekt som regel 5–8 kg.

Krabbebjørnen oppholder seg mye i trær. Krabber utgjør bare en liten del av dietten, navnet til tross. Den forekommer i Sør-Amerika, fra Costa Rica og sørover til Nord-Argentina.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.