Krøkla er en ferskvannsfisk, men den forekommer ofte i brakkvann. Enkelte bestander vandrer også mellom gyteplasser i ferskvann og oppvekstområder i sjøen; de er det vi kaller anadrome. Anadrome krøkler kan bli opptil 35 centimeter, mens krøkle som lever i ferskvann sjelden blir større enn 20 centimeter.
I Mjøsa, der den er tallrik, blir den vanligvis 9–13 centimeter lang. Inne i de store stimene med småvokst krøkle opptrer innimellom en liten prosent dobbelt så store, «kongekrøkler» eller «krøklekuer». Disse store krøklene er ofte kannibaler.
Krøkla er viktig næring for ørret, røye, abbor, gjedde og lake. Der krøkla er vanlig, finner man ofte også storvokst ørret.
Krøkla lever mest dypt, men om våren går den inn på grunt vann for å gyte. Da kan den bli fisket i store mengder, gjerne med bruk av not. Krøkla har en karakteristisk lukt av agurk, men lukten forsvinner ved steking. Noen steder i Europa (Russland og Baltikum) er den en viktig matfisk.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.