Jesus Kristus

Korsfestelse forbindes i stor grad med Jesus, som ifølge Bibelen ble korsfestet i Jerusalem omkring år 30 evt. Maleri fra den ene fløyen av Pasjonsalteret av Bertram fra Minden, ca. år 1400. Niedersächsische Landesgalerie, Hannover.

Jesus Kristus
Av /※.

Korsfestelse er henrettelse ved at den dødsdømte bindes eller nagles til et kors. Metoden skriver seg fra Østen og kom derfra til romerne.

Korsfestelse ble regnet som den mest vanærende henrettelsesmetoden. Den ble brukt ved henrettelse av slaver, opprørere, forrædere og kriminelle fra de nedre samfunnslagene, og sjelden mot frie romerske borgere. Det tok gjerne flere dager før døden inntraff.

Henrettelse ved korsfestelse ble avskaffet i 315 evt. av Konstantin den store.

Korsfestelsen av Jesus Kristus

Korsfestelsen av Jesus Kristus er for kristne av fundamental betydning for det kristne frelsesdramaet. Det var gjennom soningsdøden på korset at Jesus ifølge den kristne troslæren sikret alle som tror på ham evig liv.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg