Konduktometrisk titrering er innen kjemi en titreringsmetode der man måler ledningsevnen (konduktansen) i en kjemisk løsning kontinuerlig underveis i analysen.

Faktaboks

Uttale

konduktom'etrisk titr'ering

De enkelte ionene i en løsning leder elektrisk strøm i større eller mindre grad. Måles en løsnings elektriske motstand (resistans), som er den inverse verdien av ledningsevnen, eller konduktansen under en titrering hvor det foregår for eksempel en nøytralisering eller bunnfelling, vil konduktansen forandres kontinuerlig.

Metoden er svært følsom, men lite egnet hvis prøven inneholder høy konsentrasjon av andre ioner enn det som skal bestemmes, fordi variasjonen i konduktansen da blir liten under titreringen. For å unngå polarisasjon og elektrolyse under titreringen, benyttes vekselstrøm, og målingen foregår ved hjelp av to platinaelektroder.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg