Fruktdrikk, som er utbredt i Øst-Europa og Russland som dessert. Kompot skriver seg fra husholdningenes behov for å konservere frukt og bær gjennom vinteren. Frukten blir kokt sammen med sukker i vann og oppbevart helt tett i glasskrukker. Det er særlig epler, kirsebær, pærer, jordbær, rips og solbær som blir brukt. Drikken blir servert med en syltet frukt eller bær i bunnen av glasset. Kompot gikk litt ut av bruk på 1990-tallet da forbrukerne i det østlige Europa fikk tilgang til frukt i butikken året rundt. Dessertdrikken kompot må ikke forveksles med den grøtaktige fruktkompotten som har fransk opphav.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.