Klordesinfeksjon, metode for sterilisering av drikkevann. Tilsetning (kloring, klorering) selv av små mengder klor fremkaller oksidasjon av lett oksiderbare stoffer, samtidig som det finner sted en god destruksjon av bakterier. Klorering av drikkevannet benyttes ved de fleste vannverk. Metoden er relativt billig og effektiv, og gir ikke vannet noen særlig lukt eller smak i de doser som brukes. Kloret tilsettes i gassform, vanligvis i en mengde på 0,5 g per m3 vann. Er vannet meget forurenset med fekalpartikler, planterester o.l. som inneslutter bakteriene, vil kloret ikke nå disse. Kloreringen må i slike tilfeller kombineres med en annen rensemetode, f.eks. hurtig filtrering. Klorering av vann i svømmebassenger må være så sterk at vannet til enhver tid har et fritt kloroverskudd på minst 4 g per m3.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.