Klordesinfeksjon, metode for sterilisering av drikkevann. Tilsetning (kloring, klorering) selv av små mengder klor fremkaller oksidasjon av lett oksiderbare stoffer, samtidig som det finner sted en god destruksjon av bakterier.

Faktaboks

Uttale
klˈordesinfeksjˈon

Klorering av drikkevannet benyttes ved de fleste vannverk. Metoden er relativt billig og effektiv, og gir ikke vannet noen særlig lukt eller smak i de doser som brukes.

Kloret tilsettes i gassform, vanligvis i en mengde på 0,5 g per m3 vann. Er vannet meget forurenset med fekalpartikler, planterester og lignende som inneslutter bakteriene, vil kloret ikke nå disse. Kloreringen må i slike tilfeller kombineres med en annen rensemetode, for eksempel hurtig filtrering.

Klorering av vann i svømmebassenger må være så sterk at vannet til enhver tid har et fritt kloroverskudd på minst 4 g per m3.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg