Klatresmetter, klippesmetter, fuglefamilien i ordenen spurvefugler. Omfatter bare fire arter, alle med tilhold på New Zealand. Små grønnaktige eller olivenbrune fugler med svært kort hale, lange ben og spisst, forholdsvis langt nebb. En av artene, stephenklatresmett, Xenicus lyalli, er utdødd i nyere tid. Den ble oppdaget i 1894 og ble utryddet snart etterpå av katten til fyrvokteren på øya.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.