Kivier er en orden av fugler som lever i New Zealand, og som ikke kan fly.

Alle de fem kiviartene er gråbrune, haleløse fugler uten synlige vinger, på størrelse med tamhøns. Vekten er rundt to kg. Nebbet er langt og tynt, med neseborene plassert ut mot nebbspissen.

Kiviene er nattaktive fugler som lever av mark og insekter. Luktesansen er god.

Ordenen kivier omfatter én familie, kivifamilien (Apterygidae), med fem arter i slekten Apteryx.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.