kinakål

Artikkelstart

Kinakål er en grønnsakart i korsblomstfamilien.

Faktaboks

Også kjent som
salatkål Brassica rapa ssp. pekinensis
Vitenskapelig navn
Brassica rapa subsp. Pekinensis
Beskrevet av
(Lour.) Hanelt

Den har sprø, krusete blad med brede, hvite nerver. Bladene slutter seg sammen i et langstrakt hode. I Norge brukes kinakål mest i råkostsalater, men den kan også kokes, gjerne i stuing, smørdampes, stekes og gratineres.

Kinakål inneholder cirka 26 milligram vitamin C, 150 milligram kalium, 1,2 gram kostfiber, 95 % vann, 0,2 gram fett og 65 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg