Kinakål er en grønnsakart i korsblomstfamilien.

Faktaboks

Også kjent som
salatkål Brassica rapa ssp. pekinensis
Vitenskapelig navn
Brassica rapa subsp. Pekinensis
Beskrevet av
(Lour.) Hanelt

Den har sprø, krusete blad med brede, hvite nerver. Bladene slutter seg sammen i et langstrakt hode. I Norge brukes kinakål mest i råkostsalater, men den kan også kokes, gjerne i stuing, smørdampes, stekes og gratineres.

Kinakål inneholder cirka 26 milligram vitamin C, 150 milligram kalium, 1,2 gram kostfiber, 95 % vann, 0,2 gram fett og 65 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

kinakål
Brassica rapa subsp. Pekinensis

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg