Kea, fugleart i parakittfamilien. Lever i New Zealand, er stor som en ravn og olivengrønn. Har tilhold opptil 2000 moh. og ferdes ofte i områder med snø. Den lever av åtsler som den spiser med det store, krumme nebbet. Bare én art til finnes av samme slekt, kaka, N. meridionalis, også fra New Zealand. Den holder til i skog og lever av frukt og insekter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.