katta

Katta eller ringhalelemur er utrydningstruet.
Katta av . CC BY ND 2.0

Katta, ringhale-lemur, Lemur catta, er en primatart i maki- og lemurfamilien. Katta er kanskje den mest kjente representanten for familien.

Faktaboks

Uttale
kˈatta

Pelsen er grå til brunfarget på ryggen, lysere på lemmene; oversiden av hender og føtter er gråhvit. Snuten og issen er svarte, og rundt øynene er det svarte ringer. Halen er lang med svarte og hvite ringer. Kroppslengden er 45 cm, halen måler opptil 63 cm, vekt er 2,3–3,5 kg. De lever i grupper på 5–30 dyr. Katta søker næring hovedsakelig i trærne, men også nede på bakken. Arten forekommer i løvskog og galleriskog på Madagaskar. Den er utrydningstruet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg