Karri
Digre kjeler med forskjellige karriretter på marked.
Av .

Karri er en indisk krydderblanding typisk bestående av koriander, gurkemeie, bukkehorn, kanel, spisskummen, kardemomme, ingefær, svart pepper, valmuefrø, kryddernellik, cayennepepper, laurbærblad, allehånde, sennepsfrø og tørkede sitronskall.

Faktaboks

Uttale
kˈarri
Etymologi
engelsk curry, fra tamilspråket i India, egentlig ‘saus’

Krydderblandingen har også gitt navn til en matrett med sterkt krydret saus som basis. Karri er en vanlig betegnelse på utallige varianter av gryteretter med utspring i asiatisk matkultur.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg