Brunt fargestoff, gjerne kalt sukkerkulør, som fremstilles ved å brenne sukker med ulike tilsetninger. Tilsetning av ammoniakk eller ammoniumsalt gir ammonisert karamell (E150c). Hvis man tilsetter svoveldioksid, får man kaustisk-sulfitert karamell (E150b), eller ammonisert-sulfitert karamell (E150d) hvis man tilsetter både ammoniakk og svoveldioksid. De forskjellige typene karamell brukes i forskjellige matvarer og må nå deklareres hver for seg. De er tillatt brukt i alle matvarer der det er lov å bruke fargestoffer. Det er ikke fastsatt maksimumsgrenser.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

11. november 2014 skrev Ole Henrik Fosland

Jeg lurer på begrepene «ammonisert» og «sulfitert» her. Er dette korrekt norsk? Dessuten lurer jeg på om «kausutisk» ikke skal være «kaustisk»?

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.