(av javanesisk), Pteropus vampyrus, storflaggermusart i familien flygehunder. Den største av alle flygehunder med en kroppslengde på ca. 40 cm og et vingespenn på 150 cm eller mer. Hodet er langstrakt, hunde- eller revelignende med store øyne. Føden er frukt og honning, samt insekter og små virveldyr. De lever i tropiske strøk av Sørøst-Asia og Indonesia, ofte i flokker på opptil 1000 dyr.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.