Kakaduer er en familie av fugler i ordenen papegøyefugler. Den omfatter i alt 21 arter fordelt på sju slekter, inkludert slekten Cacatua.

De fleste er store; kroppen er hvit, rosa eller svartaktig. Én art, nymfekakadu eller nymfeparakitt, Nymphicus hollandicus, er betydelig mindre og slankere enn andre kakaduarter. De fleste har en kraftig fjærtopp på hodet. Fjærtopp, kinn og hale har ofte sterke farger, rødt eller gult.

Kakaduene hekker i områdene fra De små Sundaøyene og Filippinene til Australia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.