Kaie, fugleart i kråkefamilien, vekt 200–250 g, eller ca. halvparten av vanlig kråke. Nakke og kinn er grå, mens resten av fuglen er nesten svart. Utbredt i store deler av Europa, Nordvest-Afrika og vestlige Asia. Hekker hos oss i kolonier nord til Nord-Trøndelag, med hovedtyngden i Trøndelag, i jordbruksdistriktene på Østlandet og i Rogaland, men også andre steder på Øst- og Sørlandet samt på Vestlandet nord for Boknafjorden. Bare et forsøk på hekking i Nord-Norge (Saltdal). Reirplass i hule trær, fjellvegger, kirketårn og andre bygninger. De 4–5 eggene ruges av hunnen i 17–18 døgn. Ungene forlater reiret etter ca. fire uker. Stand- og trekkfugl.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.