Kaffebar, serveringssted som hovedsakelig spesialiserer seg på kaffe og espressobaserte drikker, og som vanligvis ikke selger alkohol. Kafeteriaer og kaffehus er slett ingen ny oppfinnelse, men det som kjennetegner moderne kaffebarer er det store utvalget i kaffesorter og ulike kaffedrikker. I 1980-årene skjedde det her i landet en oppblomstring av kafé-kulturen i dens mer opprinnelige form, da en rekke kafeer med et urbant og kontinentalt tilsnitt dukket opp i de større byene, og det finnes nå kaffebarer i de fleste byer og større tettsteder i Norge. Kaffebarene selger også ofte kaffe i løs vekt, både ferdigmalt og som kaffebønner, og interessen for elektriske kaffekverner, espressomaskiner og annet utstyr til hjemmebruk er økende.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.