Kaffebar er et serveringssted som hovedsakelig spesialiserer seg på kaffe og kaffedrikker, og som vanligvis ikke selger alkohol.

Kafeteriaer og kaffehus er slett ingen ny oppfinnelse, men det som kjennetegner moderne kaffebarer er det store utvalget i kaffesorter og ulike kaffedrikker. I 1980-årene skjedde det en oppblomstring av kafé-kulturen i dens mer opprinnelige form i Norge. Da dukket det opp en rekke kafeer med et urbant og kontinentalt tilsnitt i de større byene, og etter hvert i de fleste byer og tettsteder.

Kaffebarene selger også ofte kaffe i løs vekt, både ferdigmalt og som kaffebønner, og interessen for elektriske kaffekverner, espressomaskiner og annet utstyr til hjemmebruk har økt kraftig.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.