Tre baristaer
Av .

Kaffebar er et serveringssted som hovedsakelig spesialiserer seg på kaffe og kaffedrikker, og som vanligvis ikke selger alkohol.

Kafeteriaer og kaffehus er slett ingen ny oppfinnelse, men det som kjennetegner moderne kaffebarer er det store utvalget i kaffesorter og ulike kaffedrikker. I 1980-årene skjedde det en oppblomstring av kafé-kulturen i dens mer opprinnelige form i Norge. Da dukket det opp en rekke kafeer med et urbant og kontinentalt tilsnitt i de større byene, og etter hvert i de fleste byer og tettsteder.

Kaffebarene selger også ofte kaffe i løs vekt, både ferdigmalt og som kaffebønner, og interessen for elektriske kaffekverner, espressomaskiner og annet utstyr til hjemmebruk har økt kraftig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg