jungelkatt

Jungelkatt

av . Begrenset gjenbruk

Jungelkatt er en rovdyrart i kattefamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Felis chaus

Det er et lite kattedyr med sandbrun til gulgrå pels, ofte med mørke striper i ansikt og på bena, og mørke ringer på en kort hale. Bena er lange, og ørene blir smalere mot spissen og har en lys flekk ved roten. Kroppen er opptil 75 cm lang, halen 25–35 cm og vekt 7–13,5 kg.

Jungelkatten er stort sett dagaktiv, lever av smågnagere, frosk og til en viss grad fugl. Den forekommer i tresavanne og skoger, ofte i nærheten av vann, gjerne i nærheten av bebyggelse. Den er utbredt i området fra Egypt og utløpet av Volga til Sri Lanka og Sørøst-Asia.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg