jerpejakt

Jerpe er en fugleart i skogshønsfamilien. Det er den minste av skogsfuglene. Jerpa kan forveksles med orrhøne.

Jerpe er utbredt i barskogsbeltet fra Norge til Stillehavet. Den finnes også i høyereliggende barskogsområder i Mellom-Europa.

Utbredelse av jerpe

Artikkelstart

Jerpejakt er jaktjerpe, en fugleart i skogshønsfamilien.

Jerpa jaktes ikke med stående fuglehund siden den ikke «trykker» for hund som andre hønsefugler. En vanlig jaktform er derfor at jerpa blir lokket fram ved hjelp av en fløyte, en såkalt jerpepipe, som etterlikner fuglens revirsang. Det er lettere å lokke fram hanner, som er en fordel siden jerpebestanden består av flere hanner enn hunner.

Jakttid i Norge

Jerpe kan jaktes i hele landet fra 10. september til 23. desember.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Unsgård, John Henning og Frøstrup, Johan Christian (2007). Norsk jaktleksikon. Arendal: Friluftsforlaget

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg