Inulin, karbohydrat som helt eller delvis erstatter stivelse som reservenæring i røttene hos kurvplanter. Inulin er et polysakkarid med molekylmasse ca. 5000. Det kan spaltes (hydrolyseres) til fruktose. Det utnyttes ikke som næringsmiddel for mennesker eller pattedyr, da det ikke kan brytes ned i fordøyelseskanalen. Inulin brukes i medisinsk diagnostikk som test for nyrefunksjonen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

30. mars 2011 skrev mona larson

Har nettopp kjøpt en grønn te (instant tea fra biopharma) som gir vektreduksjon og fettforbrenning. Den inneholder inulin.

Jeg lurer da på, etter å ha lest om inulin ovenfor om det ikke er bra å drikke den teen?

mvh amsai

4. april 2011 svarte Einar Uggerud

Hei, Amsai!

Det er ikke farlig å drikke teen. Noen kan reagere på inulinholdige matvarer, særlig større mengder, med luft i magen, men det ansees ikke som skadelig. Jeg tror derfor det er lurt å ikke overdrive inntaket.

Vennlig hilsen Einar Uggerud

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.