innmat

Innmat er betegnelsen på spiselige indre organer fra dyr. Hvilke deler som brukes til menneskemat varierer tradisjonelt mellom land. I Norge er tunge, lever, hjerte, lunge og nyre de mest vanlige delene brukt som mat til mennesker. Annen innmat omfatter vom, mage, tarm, jur og testikler. Bortsett fra tarmer, som benyttes til pølseproduksjon, er disse organene ikke benyttet til mat hos oss. Vom inngår imidlertid som en sentral del av den tradisjonelle skotske matretten «Haggis».

Innmat brukes for en stor del i bearbeidede kjøttprodukter som pølser, lungemos og posteier. Mye innmat brukes også i fôr til kjæledyr (hund og katt) og pelsdyr (mink og rev). Innmat regnes i forskriftene som en kjøttråvare på lik linje med alle andre spiselige deler av dyret.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg