Ingefærøl med lime og mynte

Ingefærøl er ikke øl i vanlig forstand, men brus der ingefær eller ingefærolje er brukt som smaksstoff. Ingefærøl kan være lys eller mørk. Den inneholder kullsyre (karbondioksid) og sukker, men ikke alkohol. I Storbritannia og USA er ingefærøl (ginger ale) en alminnelig type brus. Ingefærøl er ikke det samme som ginger beer.

Faktaboks

Uttale
ˈingefærøl
Også kjent som
engelsk ginger-ale

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Brage Øien

Burde ikke denne artikkelen være plassert et annet sted enn under "Øltyper"? Virker mer passende å plassere det under "Øvrige drikkevarer": https://snl.no/.taxonomy/3817

svarte Jostein Sæthre

Hei. Godt innspill, men ingefærøl brukes om både ginger beer og om ginger ale. Varianten med alkohol kom først, mens den brusen vi kanskje kjenner best kom lenge etterpå. Siden navnet også refererer til øl er det kanskje like naturlig at den er i kategori øl, på lik linje med alkoholfritt øl.

Når det er sagt så bør nok artikkelen oppdateres med noen presiseringer,

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg