idrettsfag

Idrettsfag er et utdanningsprogram for elever som er glad i idrett og trening og interessert i idrettsteori og andre teoretiske fag.

Idrettsfag gir generell studiekompetanse med rett til å søke opptak til studier ved høyskoler og universiteter. Utdanningsprogrammet gir også grunnlag for trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor idrett for barn og unge. Det er også et godt tilbud til elever som vil kombinere utdanningen med toppidrett, og til dem som ikke har noen planer om å bli profesjonell idrettsutøver, men som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse.

Elever som har valgt idrettsfag, må være innstilt på trening hver dag, både i og utenfor skoletiden.

Videregående skoler som tilbyr dette utdanningsprogrammet, kan spesialisere seg på bestemte idretter. Generelt kan elever velge fordypning innen programfagene toppidrett, breddeidrett, friluftsliv eller lederutvikling. Alternativt kan de velge programfag fra andre studieforberedende utdanningsprogram.

Fylkeskommunen kan bestemme at inntil halvparten av vg1-elevene skal tas inn på grunnlag av dokumenterte ferdigheter eller opptaksprøve.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg