Hybride entreprenører er gründere som starter bedriftene sine som deltidsjobb samtidig som de beholder sitt lønnede arbeid. Hybride entreprenører har fulltids- eller deltidsjobb.

Kjennetegn

Typiske kjennetegn ved personer som blir hybride entreprenører er at de har høy lønn fra lønnet arbeid, høy humankapital og er attraktive på arbeidsmarkedet. Det er vanlig at hybride entreprenører starter deltidsbedrifter for å tilfredsstille et behov for selvrealisering, og de har gjerne ikke planer om å si opp jobben for å bli selvstendig næringsdrivende. Noen hybrider blir likevel etter hvert selvstendig næringsdrivende.

Hybrid entreprenørskap er forskjellig fra deltidsentreprenørskap ettersom hybrid entreprenørskap ekskluderer gründere som er arbeidsledige eller arbeidsledige fordi de også er for unge (ungdom, studenter), gamle (pensjonister), eller ikke i stand til å jobbe (for eksempel på grunn av fysisk eller psykiske funksjonshemninger).

Hybride entreprenører er primært full- eller deltidsansatte ved lønnet arbeid, mens selvstendig næringsdrivende er gründere som primært jobber i egen bedrift. Dette betyr at noen hybride entreprenører kan bli selvstendig næringsdrivende etter hvert. Det kalles å bli selvstendige stegvis.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg