Hvithodeand, fugleart i andefamilien. Klumpet og korthalset med lang, stiv hale. Hannen har hvitt hode, svart isse og hals, og brun kropp. Har tilhold i lite antall i vegetasjonsrike ferskvanns- og brakkvannsområder i Sør-Spania, Romania, Nord-Afrika og gjennom Asia til Mongolia. Ikke påtruffet her i landet.