Husstell, arbeid i hjemmet som blant annet består i matlaging, rengjøring, stell og omsorg. Arbeidet omfatter kunnskap om næringsmidlenes sammensetning, oppbevaring og beste utnyttelse av maten, kost- og ernæringslære og bruk av apparater og hjelpemidler (som komfyr, mikrobølgeovn, kjøkkenmaskin, oppvaskmaskin, vaskemaskin, støvsuger). Beklednings- og boligspørsmål og sosialøkonomiske spørsmål hører også med.

I Norge har vi organisasjoner som Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), som i stor grad holder seg til forskning på forbruksmønster, næringsmidler og ernæring, vaskeforsøk og maskinprøver, og Matforsk – Norsk institutt for næringsmiddelforskning, som driver forskningsvirksomhet omkring næringsmidler. Norges Kvinne- og Familieforbund driver utstrakt opplysningsvirksomhet med diverse former for praktiske og teoretiske kurser.

Se også hushold og ernæring.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.