husarape

Husarapen tilhører marekattfamilien.

Artikkelstart

Husarape er en primatart i dyreapefamilien. Pelsen er lysebrun på oversiden, hvit på undersiden. Testiklene er blåfarget, penis rød. Kroppslengde er 58–75 centimeter, halen måler 62–74 centimeter og vekten er 4–13 kilogram. Hunnene er bare halvparten så store som hannene.

Faktaboks

Uttale
husˈarape
Også kjent som
Erythrocebus patas

Husarapene lever i åpne gressområder. De forekommer fra Vest-Afrika til Tanzania, Kenya og Etiopia. De hører til marekatt-gruppen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg