Hornfasaner, fugleslekt i fasanfamilien. Store fugler der særlig hannene er fargerike. På hodet har hannene to blå, kjøttfulle «horn» og under strupen har de en sterkt farget hudlapp. Hornfasanene holder til i fjellskoger opptil 3500 moh. Kullet består av bare 3–4 egg, mens de fleste andre fasaner legger betydelig flere. Ungene er i stand til å fly opp i trær allerede etter 3–4 dager. Slekten omfatter 5 arter som er utbredt i Sør-Asia fra Himalaya til Sør-Kina og Myanmar.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.