havsalat

Ulva lactuca, havsalat. Foto fra: Limfjorden Ertebølle

Artikkelstart

Havsalat er en bladaktig grønnalgeart som er vanlig langs hele kysten fra fjæresonen og ned til cirka 15 meters dyp. Bladene, som er dannet av to cellelag, blir vanligvis 10–15 centimeter i diameter, men i grunne bukter med næringsrikt vann kan det forekomme eksemplarer med inntil 1 kvadratmeter store blad.

Faktaboks

Også kjent som
sjøsalat
Vitenskapelig navn
Ulva lactuca
Beskrevet av
Carl von Linné

Algen har fått navnet fordi den minner litt om salat, noe den også kan brukes til.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

havsalat
Ulva lactuca
Artsdatabanken-ID
106349
GBIF-ID
5273309

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg