handelshøyskole

Artikkelstart

Handelshøyskole, utdanningsinstitusjon som driver undervisning og forskning i fag som har tilknytning til næringsliv og forvaltning, bl.a. økonomi, administrasjon, organisasjon, ledelse. De første handelshøyskoler ble opprettet på slutten av 1800-tallet. I engelskspråklige land er tilsvarende institusjoner ofte knyttet til universitetene som egne fakulteter.

I Norge ble Norges Handelshøyskole i Bergen vedtatt opprettet 1917 og begynte sin virksomhet 1936. Fra slutten av 1960-årene fikk den økonomisk-administrative linjen ved distriktshøyskolene en sterk stilling. De er nå en del av de statlige høyskolene. Det finnes også private handelshøyskoler, bl.a. Handelshøyskolen BI.

Nå finnes det handelshøyskoler i de fleste europeiske land. Enkelte steder er de også knyttet til andre faghøyskoler. De nordiske lands handelshøyskoler har for grunnstudiets vedkommende omtrent ensartet studieordning. Hovedstudiet kan foruten bedriftsøkonomi omfatte samfunnsøkonomi, språk, rettslære, økonomisk geografi, økonomisk historie m.m.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg