Halvesel, upartået hovdyrart i hestefamilien. Sommerpelsen er rødbrun, vinterpelsen er lysere. Har tydelig ryggstripe og hvit buk. Kroppslengde rundt 210 cm, halelengde 50 cm og vekt ca. 290 kg. Halveselet er den mest hestelignende av eselartene; har ører som er kortere enn eselets, men lengre enn hestens.

Lever i ørkenområder, både i høy- og lavland. Forekommer spredt i Iran, Turkmenistan, India, Pakistan, Tibet og Mongolia. Opptrer i flere underarter, bl.a. kulan (Equus hemionus kulan), onager (Equus hemionus onager), kiang (Equus hemionus kiang; ansees av noen for å være en egen art), indiahalvesel (Equus hemionus khur) og syriahalvesel (Equus hemionus hemippus; utryddet).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.