høykrok
Bruken
Når man skulle hente fôr til dyrene, stakk man høykroken inn i stabben og trakk ut høyet som festet seg til agnoren. Hovedgrunnen til at man benyttet denne tungvinte fremgangsmåten, var nok at man ville ha kontroll med forbruket av fôret, som skulle vare helt til beitesesongen startet. Ved å ta høy på forskjellige steder, kunne man blande høy av ulik kvalitet.
Litteratur
- Audun Dybdahl: Fôr, fe og melkestell i eldre tid. Arbeidsmåter og redskaper i Steinkjer-regionen. Steinkjer 1985.
- Hans Petter Evensen: Slå med ljå. Bruk av håndredskap i blomstereng og annen slåttemark. Sollia forlag 2015.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.