gulbavian

Bildet fra Dar as Salaam i Tanzania.
Av .

Artikkelstart

Gulbavian er en primatart i dyreapefamilien. Den er gulaktig i pelsen, og utbredt i lavlandet i det østlige og sentrale Afrika; Angola og sørlige DR Kongo, Zambia, Mosambik til Somalia. Hannen kan veie 20–25 kilogram, og er betydelig større enn hunnen.

Faktaboks

Også kjent som
babuin
Papio cynocephalus

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg