Guava. Frukten inneholder nesten fire ganger så mye C-vitamin som appelsin.

Opplysningskontoret for Frukt og Grønnsaker. begrenset

Guava, guajavatre, Psidium guajava, treart i myrtefamilien, stammer fra tropisk Amerika. Fruktene har gult, gulgrønt eller rødt skall som er blankt, og ligner pærer i fasong og størrelse. Fruktkjøttet er gulhvitt eller rosa med mange små, harde frø. Frukten kan spises som den er, men brukes mest til syltetøy eller til fremstilling av guava-rom. Guava inneholder ca. 184 mg vitamin C, 285 mg kalium, 86 % vann og 205 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

En annen art, jordbærguava, P. cattleyanum, som også kan dyrkes i subtropiske strøk og land med middelhavsklima, har brunrøde, kirsebærstore bær som i smak minner om jordbær.

Vill guava eller ananasguava er andre navn på frukten feijoa.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.