Guava, guajavatre, Psidium guajava, treart i myrtefamilien, stammer fra tropisk Amerika. Fruktene har gult, gulgrønt eller rødt skall som er blankt, og ligner pærer i fasong og størrelse. Fruktkjøttet er gulhvitt eller rosa med mange små, harde frø. Frukten kan spises som den er, men brukes mest til syltetøy eller til fremstilling av guava-rom. Guava inneholder ca. 184 mg vitamin C, 285 mg kalium, 86 % vann og 205 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

En annen art, jordbærguava, P. cattleyanum, som også kan dyrkes i subtropiske strøk og land med middelhavsklima, har brunrøde, kirsebærstore bær som i smak minner om jordbær.

Vill guava eller ananasguava er andre navn på frukten feijoa.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.