guava

Guava. Frukten inneholder nesten fire ganger så mye C-vitamin som appelsin.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Guava, guajavatre, Psidium guajava, treart i myrtefamilien, stammer fra tropisk Amerika. Fruktene har gult, gulgrønt eller rødt skall som er blankt, og ligner pærer i fasong og størrelse. Fruktkjøttet er gulhvitt eller rosa med mange små, harde frø. Frukten kan spises som den er, men brukes mest til syltetøy eller til fremstilling av guava-rom. Guava inneholder ca. 184 mg vitamin C, 285 mg kalium, 86 % vann og 205 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

Faktaboks

uttale:
guˈava
etymologi:
spansk

En annen art, jordbærguava, P. cattleyanum, som også kan dyrkes i subtropiske strøk og land med middelhavsklima, har brunrøde, kirsebærstore bær som i smak minner om jordbær.

Vill guava eller ananasguava er andre navn på frukten feijoa.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg