guava

Guava. Frukten inneholder nesten fire ganger så mye C-vitamin som appelsin.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Guava er en treart i myrtefamilien som stammer fra tropisk Amerika.

Faktaboks

Uttale
guˈava
Etymologi

spansk

Også kjent som

Psidium guajava

guajavatre

Fruktene har gult, gulgrønt eller rødt skall som er blankt, og ligner pærer i fasong og størrelse. Fruktkjøttet er gulhvitt eller rosa, med mange små, harde frø. Frukten kan spises som den er, men brukes mest til syltetøy eller til fremstilling av guava-rom.

Guava inneholder cirka 184 milligram vitamin C, 285 milligram kalium, 86 prosent vann og 205 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.

En annen art, jordbærguava(latinsk navn: Psidium cattleyanum), som også kan dyrkes i subtropiske strøk og land med middelhavsklima, har brunrøde, kirsebærstore bær som i smak minner om jordbær.

Vill guava eller ananasguava er andre navn på frukten feijoa.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg