Grønnmalt
Grønnmalt
Lisens: CC BY SA 3.0

Grønnmalt er korn som males når det er ferdig spiret, men før det blir tørket.

På grunn av det høye vanninnholdet har grønnmalt relativt kort holdbarhet. Enzymene som har vært aktive i spireprosessen vil fortsatt være aktive. Grønnmalt kan brukes direkte i brygging i begrensede mengder eller til produksjon av spritprodukter som for eksempel vodka og whisky. En sparer da kostnadene med en tørkeprosess. Maltet er mykt og må kvernes på en annen måte enn tørt malt. Det kan være nødvendig å redusere væskemengden i meskeprosessen. Rotspirer og bladspirer følger med og vil gi en særegen smak på produktet, og brukes derfor i spesielle ølsorter. Grønnmalt kan gi ølet en litt mer bitter eller en gressaktig smak.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg