grønnkål

Grønnkål, en kulturform av bladkål, som har sterkt krusete grønne blad. Gammel grønnsakplante også i Norden. Den er meget hardfør, og bladene har størst næringsverdi og smaker best når de utsettes for frost, fordi frost øker sukkerinnholdet i bladene. Kan overvintre ute og dermed leveres friskt grønt hele vinteren. Brukes kokt, smørdampet eller stekt. Grønnkål inneholder ca. 169 mg vitamin C, 264 mg kalium, 2,3 mg jern, 3,8 g kostfiber, 85 % vann, 1,6 g fett og 176 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare. Grønnkål er særlig rik på A-vitaminer (4700 μg β-karoten / 100 g).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.