grønnkål

Grønnkål.
av . Gjengitt med tillatelse

Grønnkål er en en kulturform av bladkål, som har sterkt krusete blader. Grønnkålen er en gammel grønnsakplante også i Norden. Den er meget hardfør, og bladene har størst næringsverdi og smaker best når de utsettes for frost, fordi frost øker sukkerinnholdet. Planten kan overvintre ute og dermed levere friskt grønt hele vinteren.

Faktaboks

Også kjent som
B. oleracea convar. acephala var. sabellica

Næringsinnhold

Grønnkål inneholder cirka 176 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare, og:

  • 169 mg vitamin C
  • 264 mg kalium
  • 2,3 mg jern
  • 3,8 g kostfiber
  • 85 prosent vann
  • 1,6 g fett.

Grønnkål er særlig rik på A-vitaminer (4700 μg β-karoten per 100 g).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg