grønnkål

Grønnkål, en kulturform av bladkål, som har sterkt krusete grønne blad. Gammel grønnsakplante også i Norden. Den er meget hardfør, og bladene har størst næringsverdi og smaker best når de utsettes for frost, fordi frost øker sukkerinnholdet i bladene. Kan overvintre ute og dermed leveres friskt grønt hele vinteren. Brukes kokt, smørdampet eller stekt. Grønnkål inneholder ca. 169 mg vitamin C, 264 mg kalium, 2,3 mg jern, 3,8 g kostfiber, 85 % vann, 1,6 g fett og 176 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare. Grønnkål er særlig rik på A-vitaminer (4700 μg β-karoten / 100 g).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.