Gråoter er en rovdyrart i mårfamilien.

Gråoteren har rødbrun til svartaktig pels, med en hvit til gråaktig strupe. Kroppslengden er opptil 64 cm og halen opptil 35 cm. Den er sr spesialisert til å bruke forføttene som «hender», med meget følsomme og bevegelige «fingre».

Arten forekommer i Asia; India, Sri Lanka, Sørøst-Asia, Indonesia, Borneo, Palawanøyene og Sør-Kina.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.