gråkinnskogtrost

Gråkinnskogtrost (Catharus minimus) synger fra en busk i Alaska, USA.
Gråkinnskogtrost
Av /Shutterstock.
Gråkinnskogtrost under matsøk på råtnende trestamme i Florida, USA.
Gråkinnskogtrost
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Gråkinnskogtrost er en fugleart i familien troster. Den ligner brunkinnskogtrost, men har gråere kinn, og er litt mindre enn rødvingetrost. Den er 15-17 centimeter stor.

Faktaboks

Også kjent som
Catharus minimus engelsk: grey-cheeked trush

Utbredelse

Arten hekker i Øst-Sibir og det nordvestlige Nord-Amerika. Ett eksemplar av gråkinnskogtrost ble ringmerket på Utsira høsten 1973, og i 2009 ble den observert på øya Ona i Møre og Romsdal (per 2020).

Fuglene som hekker i det nordøstlige Nord-Amerika (New England og det østlige Canada), er i nyere tid blitt skilt ut som en egen art: Irokeserskogtrost (Catharus bicknelli), og det er usikkert om det første norske funnet kan ha dreid seg om denne formen i stedet. Sannsynligvis dreide det seg om en gråkinnskogtrost.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg