Gråfluesnapper, fugleart i fluesnapperfamilien. Gråbrun fjærdrakt med gråstripet bryst og hvit buk, størrelse som kjøttmeis. Kjønnene like. Vipper ofte med halen. Utbredt gjennom Europa og østover til Sentral-Asia og sørover til Nord-Afrika. Hos oss er den en vanlig hekkefugl over det meste av landet, men mer fåtallig i Nord-Norge. Har tilhold i skogkanter, lysninger, parker og hager. Reiret plasseres på en eller annen form for hylle eller opp mot en trestamme. Kan hekke i fuglekasser med stor åpning, og i boligstrøk ofte på bygninger. Reiret består av plantemateriale som holdes sammen av spindelvev og fôres med hår og fjær. De 4–5 eggene er blekt blålige med rødbrune flekker og ruges av begge kjønn, men hovedsakelig av hunnen, i 12–14 dager. Ungene holder seg i reiret i 12–15 dager før de flyr ut. Lever av flygende insekter som den fanger i luften. Trekkfugl, som overvintrer i tropisk Afrika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.