goral

Nemorhaedus griseus
Av /Shutterstock.
Utbredelse av goral (Naemorhedus goral). Basert på data fra Den internasjonale naturvernunionen (IUCN Red List, versjon 3, 2017).
utbredelse av goral

Artikkelstart

Goral er en partået klovdyrart i oksefamilien.

Faktaboks

Uttale
gˈoral
Også kjent som
Nemorhaedus goral
Vitenskapelig navn
Naemorhedus goral
Beskrevet av
(Hardwicke, 1825)

Den er et gemsedyr med langhåret pels som i farge varierer fra reverød til mørkegrå eller hvit, med en hvit strupeflekk. Kroppslengden er 106–118 centimeter, skulderhøyden er 50–78 centimeter, vekten er 22–42 kilo. Hannene er størst. Begge kjønn har korte horn.

Goral lever i bratt fjellterreng i tørre strøk. En underart lever også i fuktige og snørike strøk. Goral forekommer fra det nordlige India, Myanmar og Thailand til det sørlige Sibir. Den opptrer i flere underarter.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

goral
Naemorhedus goral
GBIF-ID
2441016

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg